Ardei Pestisori – Sladki Ribki

Este vorba despre un soi de ardei bulgaresc. Este socotit in categoria ardeilor iuti, dar de fapt este unul dulce. Adica este un ardei iute dulce. De fapt, in cele m-ai multe locuri l-am gasit descris ca find usor iute. Eu nu pot sa spun acest lucru. Poate ca papilele mele gustative sunt ‘tabacite’ de aspreala altor ardei si nu simt adierea gingase a acestui ardei. Dar, pana si numele lui bulgaresc spune ‘prstisori dulci’.
seminte de rosii ardei
Ardeii pestisori sunt un soi care se poate cultiva atat in aer liber cat si in spatii protejate. Daca se doreste oobtinerea unei productii timpurii, insamantarea se face in jurul datei de 01-15 februarie, pentru productii medii incepand din 01-20 martie, iar pentru cea tarzie, de toamna, insamantarea se face incepand din 01-15 aprilie. In toate cazurile, adancimea de plantare este de 0,5-3 cm. Perioada de vegetatie este de 95-100 de zile.

Fructul este unul mic, creste in pozitia atarnat si seamana cu forma pestelui. Are o consistenta carnoasa. Lungimea este de 5-8 cm. Asa cum am mai spus, este socotit un ardei al carui fruct este usor iute la gust. Culoarea pana la maturitate este verde, iar cand se coace are culoarea rosu-inchis.
seminte de ardei
Are cerinte normale fata de fertilitatea solului. Nu cere o irigare speciala, desi in timpul infloririi se recomanda un plus de apa care sa favorizeze o mai buna legare.

Este un soi cu productivitate peste medie

Este potrivit pentru consum in stare proaspata dar si pentru conservare conservare. Daca doriti sa stiti cum ii conserv eu, puteti gasi reteta aici

Comments are closed.