Ardei Gras Timpuriu

Mama se lauda mult de tot cu el. Era tare mandra ca ardeiul ei gras se coace primul in sat. seminte de ardeiNici mu-i aduna bine din gradina si ne dadea un telefon sa venim ca ne-a facut ardei umpluti. Ardeii umpluti ai mamei erau gatiti cu mare dibacie la țest, in castron de pamant. Mai intai țestul se incingea bine. Cu foc de crengi, ca era puternic si iute. Cand țestul frigea, mama aducea castronul cu ardeii preparati il punea pe vatra si-l acoperea cu testul. Mai rostuia jar incins si cenusa in jurul testului ca sa nu rasufle caldura si apoi astepta cuminte un ceas ca sa se faca ardeii.

Nicaieri n-a mirosit mai bine ca-n vatra mamei cand gatea ardei umpluti. Asa sunt mamele, stiu sa gateasca ardeii umpluti.
seminte de srdei
Asa cum ii spune numele, acest ardei gras este timpuriu si poate fi cultivat atat in spatii inchise cat sin aer liber. Este un soi foarte productiv. Planta creste viguroasa si bine dezvoltata, undeva pe la 0,75cm. Fructele sunt cu o forma usor alungita, cu 3-4 lobi, de culoare galben deschis iar la maturitate capata culoarea rosie.

Este cel mai potrivit pentru consum proaspat. Mancaruri, salate, sandwich-uri. Face fata cu brio de fiecare data. Incercati-l odata crud, curatat de seminte si umplut cu branza si marar. Demential.

Comments are closed.