Victoriene

Seminte de rosii din acest soi am primit de la Victor, un gradinar pasionat care se straduieste sa cultive rosii in conditii biologice. Este certificat, este apreciat, este recunoscut. Tot respectul. Asa cum sigur va dati seama, numele rosiei este strans legat de numele cultivatorului. Si cred ca este foarte bine asa, ca o rasplata minima in raport cu priceperea si pasiunea cu care aceste plante sunt inconjurate. Deci, va voi prezenta Victorienele de la Victor.
seminte de rosii
Acest soi de rosii este unul cu crestere nedeterminata si o maturitate medie, de sezon. Fructele sunt de culoare rosie, majoritatea lobate si cu un aspect usor turtit. Miezul este de rosu intens, foarte dens si zemos, cu o cantitate normala de seminte. Ca gabarit se incadreaza in categoria rosiilor mari. In general, in vrejuri, cel putin asa s-a intamplat la mine, majoritatea fructelor sunt peste 200g. Sunt si mai mici, dar mult mai putine. Gustul este unul echilibrat, cu o anumita prospetime. Sunt bune la toate, de la consum zilnic, la prelucrari in gospodarie.
seminte de rosii
Talia plantei este inalta, peste 1,80m, tufa este viguroasa cu frunza normala. Este nevoie de sprijin bun, fie prin arac (tutore) sau palisare. Victorienele necesita o copilire regulata si facuta cu simt de raspundere. Munca este rasplatita insa pe deplin, cultivatorul primind din partea plantei niste rosii cu calitati ecelente.

Anul acesta am cultivat acest soi pentru prima data si pot sa spun ca a fost unul dintre cele mai rezistente la boli. Una peste alta, victorienele sun victoriene.
seminte de rosii romanesti

Comments are closed.