Portocalie de Corbeanca

Aceasta tomata (portocalie fiind este putin impropriu sa o numesc rosie, desi asta este) o am de la doamna Victoria Calota, din Corbeanca Ilfov. Auzisem despre domnia sa ca este foarte priceputa in ale gradinariei si m-am hotarat sa-i scriu. Asa, fara nici un fel de atentionare prealabila. Doamna Victoria a fost insa la inaltime si mi-a raspuns cu toata amabilitatea. Inca o data ii multumesc si ii urez de sanatate.
seminte de rosii
Portocalia de Corbeanca este o rosie (uita ca mi-a scapat) cu crestere semideterminata si maturitate medie de sezon. Fructul este rotund, neted, de culoare portocalie si un gabarit mediu, cam in jurul a 200gr. Pulpa, tot de culoare portocalie, densa si consistenta, are un parfum specific foarte discret si un gust aducand inspre banana bine coapta. Pentru cei care iubesc tomatele care sensibilizeaza cerul gurii, Portocalia de Corbeanca este o solutie castigatoare. Miezul este parca predispus pentru sucuri. Din poza se vede ca abia taiata a si lasat deja cateva picatiri de zeama.

Eu am fost surprins de combinatia cu o branza buna, cand gusturile sarat si dulce alterneaza in mod spectaculos. Productivitate, jos palaria.
seminte de rosii
Tufa nu creste prea inalta, undeva in jurul a 1,5m si nu excesiv de viguroasa. Productivitatea insa face ca sa fie nevoie de sprijin. Frunza este normala. Rezistenta la boli una obisnuita.

Ce sa mai zic?
Multe multumiri doamnei Victoria Calota.

Comments are closed.