Seminte de rosii record

V-am mai vorbit despre recorduri in materie de legume. Ca in orice domeniu, si in gradinarit exista concursuri si campionate. Sunt astfel inregistrate si omologate recorduri mondiale, europene, asiatice, samd privind greutatea dovlecilor, verzelor, castravetilor si de ce nu, a rosiilor.
seminte dr rosii
Nu am cautat inca informatii privind recordul mondial la rosii, dar poate o voi face candva. Am gugalit insa despre recordul european, pentru simplul motiv ca am intrat recent in posesia a catorva seminte din soiul premiat.

Ei bune, recordul european in materie de rosii este detinut de catre o gradinareasa din Finlanda, pe nume Tuija Osmalen. Cea mai mare rosie pe care ea a prezentat-o publicului, este cea din poza alaturata si cantareste 5.798 pounds adica fix 2, 629 Kg. Cei care sunt aproape de fenomen spun ca si gustul este bun.

Nu cred ca aceste seminte pe care le-am primit sunt chiar din rosia cu pricina, dar din acelasi soi sigur ca sunt. Nici soiul nu stiu cum se chiama, dar nu asta e problema, alta grije am eu acum. Musai trebuie ca pentru la anul sa ma ingrijesc de araci grosi care sa nu se indoaie sub greutate.

This entry was posted in Privind in gradina altora and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.