Yellow Accordion

Vorbim despre o tomata care este cultivata in special pentru forma ei deosebita. Mai cunoscuta este varietatea Pink Accordion. Se pare ca Yellow sau Golden Accordion a fost un accident genetic, un gradinar din Lancaster, Virginia, descoperind-o printre surorile ei de culoare roza.
seminte de rosii
Yellow Accordion este o tomata nedeterminata cu o coacere tardiva, tarzie.

La maturitate fructul este galben auriu (de aici si numele de Golden Accordeon), plat si foarte lobat, aducand a acordeon. Este de marime mare, fiind cunoscute multe cazuri in care se apropie, ba chiar depaseste, greutatea de 1 Kg. Are un gust bun si seminte putine. Potrivita pentru consum in stare proaspata. Poductivitatea este una medie.

Tufa nu este prea inalta, ci medie de 1,4 – 1,6m inaltime. Frunza este normala. Rezistenta la boli este obisnuita. Are un comportament bun in zonele calde si umede.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.