Comentam in iarna cu un amic de peste tari – roman stabilit acolo – faptul ca din lista pepenilor galbeni care se mai cultiva au disparut inecaciosii, un soi care mie imi placeau in mod deosebit. Fane Gradinaru mi-a explicat ca au fost scosi pentru faptul ca sunt cam sensibili la caldura, crapa. Imi aduc aminte ca prin piata apareau astfel de pepeni lipiti cu banda adeziva pentru a nu se imprastia.
Afland despre necazul meu, romanul de peste mari mi-a spus sa stau cuminte ca imi va trimite el ceva deosebit. Si mi-a trimis Snow Leopard, intr-adevar un pepene galben deosebit.
Snow Leopard este un pepene deosebit in mai multe feluri. In primul rand este foarte dulce si foarte parfumat. Am citit pe un forum ca un fermier din Texas nu l-a mai cultivat pentru faptul ca era prea dulce si a intervenit medicul. In al doilea rand este un pepene spectaculos si exotic. Viata lui incepe prin a fi de culoare alba ca zapada cu pete verzulii, pentru ca in perioada de coacere sa capete o culoare galben-pal, iar petele verzulii sa dispara. Si nu in ultimul rand, miezul dulce este ceva mai ferm, mai tare, decat la cantalupii cu care ne intalnim mai des.
In afara de faptul ca se remarca la aspectul artistic, amicul meu imi spunea ca sunt scumpi atat la samanta cat si la vanzare. Au un ciclu de 71 de zile de la rasarire pana la primul cules, fructele mature cca 1kg, din care cauza pentru consum se recomanda sa fie taiati in doua bucati, nu in felii.
Se recomanda palisarea