Cum va fi vremea in primul trimestru al lui 2013

Ca nota generala pentru primul trimestru al noului an, meteorologii spun ca in ianuarie si februarie 2013 temperaturile vor fi normale pentru perioada de iarna, putin mai ridicate in sudul tarii, insa iarna se va prelungi pana in martie, cand vor fi inregistrate temperaturi mai scazute decat media obisnuita a acestei luni. Estimarea prezentată a fost realizata de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, avand o probabilitate de aproximativ 60%.

Ianuarie 2013
Temperaturile medii lunare se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale, care, în România, potrivit ANM, este de -3 …1 grade Celsius.

Cantitatile de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul tarii. Statistic, media multianuala a precipitatiilor inregistrata in luna ianuarie în România (1961-1990) este de 37.2 l/mp.

Februarie 2013
Regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta in general valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, local in sud-estul si sudul tarii fiind posibile temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit, respectiv de -1 … 1 grade Celsius.

Precipitatiile lunare vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului. Local, in sud-vestul si nordul tarii, acestea se pot situa sub valorile normale. Potrivit ANM, media multianuala a precipitatiilor inregistrate in luna februarie in Romania (1961-1990) este 35.4 l/mp.

Martie 2013
Temperaturile medii lunare vor prezenta in general valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul. Exceptii vor fi inregistrate in vestul, sud-vestul si nord-vestul tarii, unde local valorile termice pot fi sub cele normale.

Media de temperatura multianuală a lunii martie in Romania (1961-1990), potrivit ANM, este de 3… 4 grade Celsius. Cantitatile de precipitatii se pot situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, doar in sud-estul țării fiind posibile cantitati apropiate de mediile multianuale, care în Romania, in luna martie, este de 35,6 l/mp.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.