Seminte de rosii la secret

A fost caldura mare zilele astea. Numai rosie sa nu fii ca sa stai cu capul in soare de dimineata pana seara.

De vreo 5 minute a inceput o ploicica. Stau si ma gandesc daca o da si pe la mine prin gradina. De la balcon, ma uit pe cer in directia stiuta si nu van prea multi nori adunati. Dar cararile Domnului sunt nestiute

Aseara si azi de dimineata am udat zdravan. Daca ar ploua, as putea sa iau o pauza de week-end. Sa vedem… Oare de ce s-o fi inventat mobilele astea? Am cativa vecini dotati, o sa-i sun.
seminte de rosii
Tot de dimineata am observat o rosie care promite. Mare si frumoasa, inca necoapta. Originara din Siberia, cica ‘Secretul lui Mama Mare’ (Grandma’s Secret, Бабушкин секрет ) Nici in cea mai cuprinzatoare baza de date nu apare vreo poza, doar o scurta descriere in ruseste, care o incadreaza in categoria rosiilor de gabarit mare. (N-ar fi exclus sa invat limba rusa cultivand rosii, cand eram copil era la radio o emisiune ‘Sa invatam limba rusa cantand’. Adevarul este ca odata rupeam binisor.)

Spuneam mai inainte despre acea baza de date care nu are o imagine a rosiei cu pricina. In sfarsit m-am prins: pai daca e secret!

This entry was posted in Soiuri de rosii, Stand pe ganduri and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.