Ploua in gradina

Ploaie, ploaie si iar ploaie. Bunica mea spunea ca pana si pietrele se tocesc daca ploua destul.

Nu stiu daca ati observat, dar atunci cand ploua, toti oamenii care poarta pelerine iutesc pasul. Cel mai incet merg cei care n-au nici macar umbrela. Probabil ca nu le mai pasa

In primavara asta plina de capricii a tot plouat la fiecare 2-3 zile. A fost ploaie si vant, vreme asa de cainoasa incat si cocosul de tabla de pe acoperis s-a zgribulit de frig. Eu unul m-am cam saturat de ploaie, cred ca si el. viata sub umbrela

Nu pot face mai nimic in gradina. Am si nenorocul sa fie asezata intr-un loc mai jos, care se scurge greu. Pamantul e mereu imbibat ca un burete. Mai am de asteptat.

Aici la tara, ploaia are si ea regulile ei. In primul rand, ploaia vine cand vrea ea, nu atunci cand ai nevoie. Apoi, cand ploua trebuie sa induri noroiul, face parte din ea. Si, nu in ultimul rand, cand ploua e vreme de dus la crasma si nu la biserica.

Acuma, daca tot ploua, ar fi bne sa ploua cu bani. Dar nu cu monezi.

This entry was posted in Stand pe ganduri and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Raspunsuri la Ploua in gradina

  1. Aurelia says:

    Ati surprins exact vreamea de afara, nici ca se putea o descriere mai potrivita!

  2. Brindusa says:

    Si eu m-am saturat de ploaie sper sa se opreasca macar o perioada ca deja a exagerat ­čÖé

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.