Uite ce poate iesi din seminte de rosii

Am fost vreo doua zile la tara ca sa cazanesc un pic. Am facut o treaba buna, pe care sigur o voi aprecia la iarna, cand va incepe sa miroase a frig. Nu stiu daca ati remarcat, dar palinca are un miros cu totul deosebit cand afara este un piculet de ger.
seminte de rosii
Reintors, am ‘luat la mana’ internetul sa vad ce s-a mai intamplat in absenta mea si am aflat ca s-a depasit recordul mondial la rosii. Pana acum cateva zile cea ma mare rosie din lume apartinea americanului Gordon Graham si cantarea 7 pounds si 20 de ounce, ceea ce tradus in unitatile noaste de masura inseamna 3,515kg. Ei bine doamna din poza bate nu mai putin de 8,41 pounds, adica 3,815kg.

Autorul recordului este Dan MacCoy din Minnesota care s-a folosit de soiul Big Zac, un soi despre care se spune ca in mod normal produce fructe in jurul a 2kg. Si ca sunt si gustoase.

Acuma, riscand sa ma acuzati de ipocrizie, eu va spun ca n-as fi curios sa gust din rosia asta. Pentru mine e una urata, care, ce e drept, e drept, e cea mai mare sau cea mai grea din lume. Dar poate ca am imbatranit si nu mai inteleg prea bine anumite lucruri

This entry was posted in Privind in gradina altora, Soiuri de rosii and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Raspunsuri la Uite ce poate iesi din seminte de rosii

  1. Pingback: Seminte de rosii gigantomo | Rosii din Gradina

  2. Gabriel BICĂ says:

    Ba da, ati inteles foarte bine: seamana cu un cwr de baba super-super-super…ponderala.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.