Seminte de rosii in ploaie

Astazi am avut ploaie. Una linistita si curata, exact asa cum trebuie ca sa intre in pamant in proportie de suta la suta. Acu’, daca se va mai si racori un pic, o sa fie alta atmosfera in gradina mea de rosii. In orice caz, doua zile am scapat de udat si miercuri iar se anunta ploaie. Sa vedeti ca o sa raman fara obiectul muncii.

De dmineata am vazut cerul inorat si pana sa se puna ploaia am reusit sa adun cateva soiuri de rosii din care vreau sa opresc seminte. Munca de migala, cu caietul in mana, sa verific inca o data etichetele ca sa nu fac vreo incurcatura. Apoi recoltat, pus in pungi, etichetat, etc, etc.

Nu stiu pentru ce am avut nevoie sa pornesc pompa si am constatat ca nu merge. Daca s-ar fi ars, ar fi fost belea mare. In timp ce ma socoteam ce altceva ar putea sa fie, s-a pornit si ploaia. Orice om cu scaun la cap ar fi intrat undeva la fereala, dar pe mine ma rodea starea pompei, asa ca am stat in ploaie si am scos-o din fantana sa vad ce are. M-am udat ciuciulete, dat am avut bucuria sa constat ca era un contact imperfect pe circuitul electric. Era ceva stricat acolo, dar floare la ureche fata de ce ma gandem eu.
seminte de rosii
Dar sa revenim la seminte de rosii, cu pompa asta aproape ca uitasem de ele.

Din ceea ce am cules astazi va prezint o roie interesanta (chit ca ea este roza) care se chiama Limbaugh’s Legacy Potato Top. Poate parea un nume pretentios pentru o planta, fie ea si tomata, dar asta este, numele ascunde in spatele lui un omagiu adus lui Fred Limbaugh din Robinson, Pennsylvania, cel a carui familie a ingrijit-o in gradina inca de pe la 1930.

O rosie mare, frumoasa, apetisanta, um moment de frumusete si desfatare pentru orice gradinar.

This entry was posted in Adiacente, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.