Seminte de rosii in arsita mare

Caldura mare … Mai ceva ca in Caragiale. Deja unele rosii au capatat arsuri de la soare. Bine a zis, cine a zis, cand a zis ca solarul si plasa de umbrire fac toti banii.

Deocamdata, sunt bucuros ca pompa ma ajuta sa-mi racoresc fetele. Unele dimineata, unele seara. Mai bine ar fi numai dimineata, dar nu am suficienta apa in fantana ca sa acopere toata suprafata, asa ca executam operatia prin rotatie. Pe langa solar si plasa de umbrire, am notat si un put la o adancime de 35-40m, asa ca sa nu mai am probleme.

Zilnic defoliez, copilesc. Incerc sa mai racoresc plantele si sa le fac viata mai usoara.
seminte de rosii
Am comandat online o masina de stors rosii si fructe. Manuala, dar cu corpul din fonta. Merge ca lumea, astazi am prelucrat doua galeti de rosii (Stupice si Bloody Butcher) in o ora si ceva. Coana Mare s-a aratat a fi foarte multumita si de proces si de rezultat, si daca ea spune ca este in regula, pot fi increzator ca am facut o achizitie buna.

Ca noutati, pot semnala ca ‘negresele’ Paul Robeson fac o figura frumoasa. Bogate si maricele, sper ca maine sa culeg cateva si sa le pun pe cantar.

Pana atunci, toate cele bune

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Raspunsuri la Seminte de rosii in arsita mare

 1. nelu craciun says:

  Eu am, la oras (apa de la retea e f.scumpa, mai ales ca aproape ii dubleaza pretul cu ceea ce, zic ei, merge la canal), un foraj de 10-12m, ud ore intregi fara probleme, folosind cel mai ieftin hidrofor din Praktiker. Depinde, desigur, si de adincimea stratului freatic. La tara am o fantana de cativa metri adancime si un bazin din beton, ingropat, in care strang apa de ploaie – capacitate 2000 litri. Pompa – una submersibila. Dar, de vreo trei ani, avem retea de apa curenta, asa ca e mai usor. Problemele sunt presiunea si timpul (debitul destul de scazut creeaza probleme de timp)
  Despre masina de stors rosii si fructe – as dori si eu sursa si, daca se poate, cateva fotografii, in stare montata si demontata, evtl. pe email. Multumesc.

  • Valerian says:

   Si eu am apa la retea in casa de la tara, dar exista o interdictie a primariei de a o folosi in scopuri altele decat casnice. Se lasa cu amenzi. Probabil ca va fi nevoie de o fantana de mare adancime. Pe langa multe alte.
   Ai un email cu detalii despre masina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.