Seminte de rosii gigantomo

Va povesteam ceva mai inainte ce poate iesi din niste seminte de rosii. Era vorba despre noul record mondial stabilit de catre americanul Dan MacCoy din Minnesota care s-a folosit de soiul Big Zac pentru a creste o rosie gigantica de nici mai mult, nici mai putin 8,41 pounds, adica 3,815kg.

Ei bine, se pare ca ori recordul nu a fost omologat, ori o anumita parte a lumii este insensibila la ceea ce se intampla dincolo de ocean. Cert este faptul ca o companie emglezeasca din Lincolnshire ofera un premiu de £5,000 oricui este in stare sa creasa o rosie care sa bata recordul mondial care in acceptiunea lor este de 7lbs 12oz. Acesta insa, sustin cunoscatorii in materie de crescut rosii, este de fapt vechiul record detinut de catre Gordon Graham, tot un american, dar din Oklahoma.
seminte de rosii
In fine, ii priveste daca vor sa ia in consideratie un record sau altul, mai ales ca o fac be banii lor. Dar daca va da ghes gandul de a pune mana pe premiul de mai sus, trebuie sa stiti ca respectiva companie pune o conditie care este in acelasi timp si o mana de ajutor. Trebuie sa folositi un soi de rosii Gigantomo, o noua varietate revolutionara care in mod curent produce rosii in greutate medie de 3lbs, adica pe undeva la 1,3 kg. Se pot cumpara 5 rasaduri la pretul de £14.99 sau sase seminte de rosii pentru fix £3.99.

Cei interesati pot cauta pe google compania lui Van Meuwen din Lincolnshire, UK. Nu dau linkul ca sa nu fiu acuzat de publicitate

This entry was posted in Soiuri de rosii. Bookmark the permalink.

3 Raspunsuri la Seminte de rosii gigantomo

 1. popa ion says:

  buna ziua da bine zis sunt din oltenia INTRE CALAFAT SI TR SEVERIN AS DORI SEMINTE DE ROSII GIGANT DE LA DUMNEAVOASTRA SE POATE?

  • Valerian says:

   Daca doriti sa obtineti rosiile despre care se face vorbire mai sus (adica de peste 1kg in mod curent), nu va pot ajuta, nu am astfel de seminte. Sunt greu de procurat si pretul nu justifica, decat doar daca doriti sa apareti in cartea recordurilor. In alta ordine de idei, multi vorbesc despre rosii gigant, vand seminte, dar rezultatele nu sunt pe masura. Daca totusi va intereseaza, incercati pe Ebay.

 2. popa ion says:

  nu am cultivat pentru ca nu am seminte cum fac sa le prind ruda? va rog ajutatima cu mult respect

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.