Regina Noptii

”Caldura mare, mon cher!” E vreme de stat linistit, la umbra. Asta, daca n-ai o gradina care rasufla si ea din greu sub soarele dogoritor. Dupa ce te-ai chinuit cu seminte de rosii, rasaduri si toate cele, te poate lasa inima sa ignori bietele plantute, mai ales acuma cand se zbat si ele sa ma rasplateasca.

Dar, ce sa mai lungim vorba. Aici nu exista cale de mijloc, te bagi sau nu te bagi. Si de cele mai multe ori, te bagi.

Va povesteam mai zilele trecute despre posibil cea mai frumoasa. Acum incep sa cred ca vom avea o sarcina grea in a alege Miss Tomato anul acesta.
seminte de rosii
Si va mai dau un caz recent, de astazi. Se chiama Konigin der Night sau Queen of the Night adica Regina Noptii. Isi merita din plin acest nume prin bogatia de culori pe care o afiseaza. Si are si un gust deosebit care o aseaza deasemenea pe un piedestal.

Ma opresc aici deoarece caldura ma indeamna sa stau un pic linistit. Dar mai vorbim si maine, ca e zi de pauza la gradina avand alte obligatii de rezolvat. Dar printe picaturi o sa va mai spun cate ceva.

Sa auzim numai de bine.

This entry was posted in Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.