Mere Rosii

Am fost de dimneata la gradina si am plecat pe la 11 cand s-a pus caldura. Ma duc diseara iar si raman acolo ca maine dimineata in zori sa pot uda in liniste.
seminte de rosii
Fiica mea, Silvia, are o prietena care este din Teasc. Parintii acesteia au acolo o gospodarie frumoasa. Eu n-am vazut-o, dar ma incred in ceea ce spune Silvia, pentru ca stiu ca in Teasc sunt oameni priceputi si harnici.

Anul trecut fiica mea a fost tare impresionata de un soi de rosii pe care l-a vazut in acea gradina. Stiindu-mi pasiunea, Silvia a cerut niste seminte si ele au venit mai spre toamna. Parintii prietenei Silviei numesc acest soi Mere Rosii si trebuie sa recunosc faptul ca forma fructului aduce a mar. Soiul il au de la un cunoscut al lor dintr-un sat vecin, in gradina caruia s-ar afla si Mere Glbene. Sigur ca am trimis rugaminte si pentru aceasta varietate, dar inca n-am primit-o.

Deocamdata insa, sa ne bucuram de Merele Rosii. N-am vazut inca un mar de peste 600 de grame, desi nu exclud asta. Oricum, Merele Rosii din gradina mea arata bine, desi, ca sa fim drepti, sunt cam rozalii. Cum or fi cele galbene, vom trai si vom vedea

This entry was posted in Soiuri de rosii and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.