Cea mai frumoasa

Nu zic o vorba ca sa fie, dar pentru mine toate rosiile sunt frumoase, si totusi, desi imi este greu sa rup din mine, trebuie sa recunosc ca se pot face si unele diferentieri.
seminte de rosii
Astazi pe la pranz am plecat de la gradina cu doua galeti pline. Rosii de tot felul, mai vechi, mai noi, dat toate soiuri de mare anvegura. Unele dintre ele, doar o mica parte, le puteti vedea in poza alaturata. Dupa ce-mi va trece abureala din cap cauzata si canicula, sper ca mai adaug una-doua poze de grup. In poza aceasta gasim Giant of Siebenburgen, Lucid Gem, Gradinaresele, Legs Diamond, Konigin Der Nacht, Alice’s Dream si Persuasion.

Pana acum, ma gandeam sa o declar pe Alice’s Dream ca fiind Miss Gradina 2019. Dar cum lucrurule sunt in continua miscare si transformare, o alta, Persuasion, vine tare din urma.
seminte de rosii
Si nu numai ca vine tare, dar si impresioneaza. Culoarea, culorile de fapt, sunt superbe. In fond este greu sa faci o descriere corecta. Ar tebui inventata o metoda, daca nu cumva exista deja, de prelevare a intregii coji pe care sa o putem expune desfasurata in toata frumusetea ei. Asa, pe sectoare, e mai greu de convins

Am taiat una in doua si am constatat ca miezul este perfect, dens si plin de substanta. Deduc de aici o mare capacitate de prelucrare in vederea obtinerii de pasta, salsa, sucuri, etc. Apoi sa stiti ca am pus vreo doua in farfurie si gustul merita toata stima si aprecierea.

Asa ca, faceti loc, Persuasion (si numele a fost ales corespunzator) este in ascensiune.

Despre ce voi mai gasi in cele doua galeti despre care va vorbeam la inceput, vom mai discuta. Sper.

This entry was posted in Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.