Cand e vorba despre seminte de rosii, nu ma pot abtine

Asa sa stiti. Cand e vorba despre seminte de rosii, inceputul e cel mai greu. Pe urma totul devine simplu, mai ales cand nu te poti abtine.

Pana la urma m-am decis ce sa cer de la Martin. A fost un adevarat chin sa aleg dintre toate cele 89 de varietati. Cu greu m-am oprit la 25 de soiuri. Nu cred ca invitatia “Request as many as you desire” a fost scrisa doar asa de complezenta, din super politete, asa ca mi-am facut de cap. Cum il stiu un tip direct si fara ocolisuri nu cred ca se va supara prea tare pe mine, iar daca se va supara, o sa mai taie din lista.
seminte de rosii
Cea mai frumoasa dintre alegerile mele cred ca este o bicolora pe nume Jazz, o nedeterminata cu maturitate de sezon, fructe roze cu dungi galbene, foarte productiva si cu un gust (asa scrie) deosebit. Cunoastem teoria reclamelor cu gardul si leopadul, dar sper sa fi facut o alegere buna. Oricum, vom trai si vom vedea. Am cerut si Orange Jazz, o sora a acestei varietati, o bicolora cu fruct galben si dungi portocalii. De regula rosiile portocalii sunt mai dulci decat cele rosii sau roze. La fel e si cu cele negre.

Am si cateva necunoscute in lista mea, despre care sper sa primesc mai multe informatii de la Martin.
Dana’s donut
Flor
Stoney Mountain
Stoney’s Creek

Sa vedem ce zice Martin. Oricum, am si eu o lista cu seminte de rosii pe care si le doreste. Acum imi dau seama ca va depasi suta de varietati daca le va lua in consideratie si pe ale mele. Dar, asa cum il cunosc eu, probabbil ca vor fi trecute pe lista pentru anul viitor.

Am cam rezolvat-o cu raceala, asa ca trebuie sa trec la treaba, pentru ca s-au adunat mai multe promisiuni carora trebuie sa le dau curs’

Mai vorbim, tineti apropape.

This entry was posted in Adiacente, Soiuri de rosii and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Raspuns la Cand e vorba despre seminte de rosii, nu ma pot abtine

  1. Gabriel BICĂ says:

    Buna ziua Domnule Valerian

    Imi place foarte mult aceasta tomata mai ales ca e asa de mare:

    http://imgur.com/a/9xvuQ

    Si acum gluma: tineti aproape de Martin, pentru ca dupa liniile bratara ale mâinii lui Martin, acesta o sa traiasca 150 de ani. 🙂

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.