Taps

Cand am facut un schimb de seminte de rosii cu amicul Dave, acesta a pust in capul listei tomatele Taps. S-a gandit probabil ca voi fi surprins, asa ca a motivat ceva de genul: Taps este o tomata pentru orice gradinar, chiar si un incepator va avea sucess cultivand-o. Anul acesta am pus-o in gradina pentru prima data si intr-adevar, am avut succes.

De fapt, Taps este o rosie roz. Nedeterminata si cu coacere in plin sezon. Fructele sunt de gabarit mare, in forma de beefsteak, cu o pielita fina. Ating frecvent greutati de 4-500gr si chiar peste. Miezul este bine format desenat, ferm si consistent. Un pic cam multe seminte dupa gustul meu. Aroma bine echilibrata intre dulce si acrisor. Unii o considera printre cele mai gustoase. De gustibus …
seminte de rosii
Productivitate excelenta. Tufa creste inalta, 1,80m, energica, cu frunze normale. Trebuie arac bun sa sustina tufa si rosiile. Nu are probleme deosebite cu bolile specifice. Nu a facut nazuri ca ar fi prea cald, in ciuda faptului ca are frunzis bogat. Eu, totusi, recomand o defoliere mai agresiva.

Taps este buna pentru consum prosapat, pentru ca se feliaza foarte bine. Amicul Dave mi-a spus ca el face un excelent sos pentru spagetti, pe care il foloseste proaspat si nefiert. Miezul dens ma face sa-i dau dreptate. Dar nu m-as duce mai departe gandindu-ma ca are, parca, seminte cam multe. Dar cum exista metode pentru a elimina seminte de rosii, puteti incerca si prelucrari mai complicate. Daca aveti timp, eu cred ca nu veti regreta.
seminte de rosii
Despre originea acestei tomate nu se stie mai nimic. Cu toate acestea, Taps este o tomata care nu te dezamageste daca ii dai un minim de atentie. Amicul Dave spune ca este o adevarata distractie sa cultivi Taps, in special pentru ca ai posibilitatea sa inventezi pe seama ei tot felul de retete. O fi stiind el ceva.

Comments are closed.