Autobuzul scolii acutizeaza conflictul dintre generatii

Se vorbeste des despre conflictul dintre generatii. De cele mai multe ori, noi astia mai batrani ne declaram nemultumiti de comportamentul tinerilor. Poate ca avem dreptate, poate ca nu. In orice caz, un lucru e sigur, am uitat ca si noi ne-am aflat in conflict cu altii.

Mai ieri statam de vorba peste gard cu un vecin. Eu in gradina mea, el in gradina lui, eu rezemat in sapa mea, el rezemat in sapa lui. Din una in alta …. La un moment dat pe strada trece un autobuz vopsit in galben, autobuzul scolii.

“Baa, zice vecinu’, pe vremea mea, cand ieseam de la scoala ma intalneam pe drum cu tot satu’ si mi se stramba gura dand buna-ziua la lume. Copiii d’acuma nici sa dea buna-ziua nu mai stiu. D’aia le-au si pus autobuze, ii ia de la scoala si-ii duce acasa fara sa se mai intalneasca cu cineva pe drum.”

This entry was posted in Mare e gradina ta, Privind in gradina altora and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.