Un mic noroc, totusi

Probabil ca multi va intrebati de ce nu postez mai des. Raspunsul este simplu: de oftica si necaz.

Anul acesta am avut multa nesansa cu gradina mea de rosii. In ciuda unui start bun in ianuarie-februarie, poate chiar prea bun, lucrurile nu arata asa cum mi-am dorit. Am plantat primele rasaduri pe 17 aprilie si in zilele urmatoare, mai grabit ca niciodata. Ghinionul a fost ca aceste prime plante au fost afectate de temperaturile scazute care au urmat. Am luptat din greu pentru ele, am fost acolo in multe dimineti ca sa fac fum si caldura. Am reusit in mare parte , dar, desi am pierdut numai cateva fire, stricaciuni au fost. Am pierdut multe zile trecand pe la fiecare planta in parte si ajutand-o sa-si revina. De teama sa nu patesc la fel cu toate, restul de rasaduri le-am plantat dupa 10 mai, cand am avut certitudinea ca vremea se mai regularizeaza

Una peste alta, gradina mea este in intarziere fata de alte dati. Rasadurile puse devreme au avut nevoie de timp pentru refacere, cele puse mai tarziu nu-sau dezvoltat inca. Dar sper ca intr-o saptamana, maxim 10 zile sa apara primele rosii coapte.
seminte de rosii
De multi ani incerc fara succes sa obtin trei soiuri de rosii: Vera Paradaiser, Neves Azorean Red si Blue pineapple (Ananas albastru). In fiecare an pun seminte, obtin rasaduri, le plantez si apoi, gata, toate mor incet. Desi anul acesta pare a fi tare ‘naravas’ s-ar putea sa am mai mult noroc. Deocamdata am o planta Vera Paradaiser in plina vigoare, dupa cum se vede si din poza. Se pare ca si din celelalte am cateva exemplare care se tin oarecum binisor. Doamne Ajuta!

This entry was posted in Ganduri de sezon and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.