Seminte de rosii recuperate

Va spuneam mai ieri-alaltaieri ca am lasat sa se coaca mai bine in gradina de la tara o rosie pe care o doresc mult de tot. Grasa de Isalnita se numeste si am avut mai multe incercari sa o cultiv din nou, dar ca un facut, ceva nu mergea de fiecare data. Incercarile de anul acesta au fost inconjurate de mai multa tensiune pentru ca, tot dand, tot semanand, am terminat semintele. Sigur ca mai gaseam eu ceva, pe undeva, pe la cei carora le-am dat, dar una-i una si alta-i alta.

Data trecuta am lasat rosia in vrej cu inima stransa, gandindu-ma ca poate fi data jos de un vant mai tare sau vreo pasare mai artagoasa, asa ca astazi, odata ajuns la fata locului m-am dus fix si in mare graba la locul cu pricina. Era acolo in toata splendoarea si ma astepta.
seminte de rosii
Ca sa fiu sincer, o atenta examinare a relevat faptul ca ar fi bine sa mai stea inca 2-3 zile, dar mi-a fost teama. Meteorologii se intrec in a anunta ca de astazi vin ploi si vijelii in zona, asa ca am decis ca daca e nevoie, o voi mai tine cateva zile acasa la loc sigur. E prea valoroasa pentru mine si mi-ar parea rau sa o pierd. I-am facut si o poza ca sa va arat ca am dreptate cand spuneam data trecuta ca este grasa si frumoasa.

Imediat ce voi termina postarea aceasta voi reintroduce Grasa de Isalnita pe lista semintelor de rosii disponibile. Nu vor fi ele gata chiar de maine, vor mai trece 2-3 saptamani pana atunci, dar e bine de stiut ca acum se poate conta si pe ele.

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.