Seminte de rosii la raport

In primul rand, la zi de mare sarbatoare, va urez tuturor multi ani sanatosi, voie buna si noroc. De va este ziua astazi sau nu, sa fiti binecuvantati si ocoliti de necazuri.

Parca s-a mai racit un pic cuptorul de afara. Mai pot respira si eu ca omul, asa ca macar de claviatura laptopului pot sa ma mai tin.

Nici nu stiu cu ce sa incep. Ieri am venit de la gradina incarcat ca o albina (na, ca nu degeaba romanul s-a nascut poet). Asa ca am trecut la organizare si sistematizare de seminte de rosii. Cele vechi, langa cele vechi, cele noi, langa cele noi, basca pregatite sa fie introduse si prezentate lumii intregi.
seminte de rosii
In spiritul zilei mari de astazi voi porni munca de informare cu Mashenka, pentru ca numele este unul rusesc de alint derivat de la Maria. Adica un fel de Mariuta de pe la noi. Daca numele este rusesc, atunci e clar ca si rosia este tot de prin partile acelea. Din capul locului vreau sa va spun ca daca nu sunteti ca sotia mea care nu concepe sa puna in farfurie o tomata altfel decat mare, Mashenka este optiunea ideala. Mai este o tomata asemanatoare, Drujba (asta este bulgareasca), care tot asa, nu creste prea mare, dar are un gust atragator si este harnica tare. O rosie buna, cuminte, in stare sa sustina gospodaria din toate punctele de vedere.
seminte de rosii
Voi continua cu o amintire din anii indepartatei tinereti. The Beatles si albumul Sgt Pepper. La vremea aceea a fost o adevarata revolutie in domeniul rock&roll. O noutate de avangarda. Alte sunete, alte texte, alte abordari au rasturnat vechile calapoade si au demonstrat Americii ca are si ea ceva de invatat de la cei de peste ocean. Asa s-a facut ca din clipa aceea zeii rock&roll au traversat garla si lumea s-a inchinat timp de 10 ani la The Beatles si Rolling Stones.

Astazi Sgt Pepper este tot o lucrare de avangarda, o rosie rezultata din incrucisarea OSU P20 cu German Red Strawberry. Din albasru si rosu a rezultat o rosie Antho productivitate record si un gust deosebit de parfumat. Daca te consideri gradinar, trebuie macar sa citesti despre ea.
seminte de rosii
Si pentru ca suntem la capitolul ‘lucruri care au surprins America’, va voi prezenta si una romaneasca, “Zmeurica”. Un coleg al sotiei mele a fost imediat dupa revolutie prin Polonia cu treburi si afaceri. De acolo a venit cu o rosie de care s-a indragostit pe viata. Despre Zmeurica si povestea ei puteti citi in pagina special dedicata; Ce trebuie sa va spun eu, este ca am descoperit in gradina unui farmacist de toata isprava o cu adevarat rosie frumoasa, gustoasa si devreme acasa (adica mai timpurie ca altele). Poftiti de o cultivati si imi veti da dreptate.
seminte de rosii
Dar sa dam si Cezarului ce este al Cezarului. Din indepartata si mereu surprinzatoarea America, amicul Dave mi-a trimis seminte de rosii din soiul Taps. Mare lucru nu gasesti scris despre rosia asta. Dar conform vorbei ca “iarba buna o gasesti in maracini”, Taps se dovedeste a fi o tomata roz care te ajuta sa faci orice ai nevoie in gospodarie. Iar daca ai musafiri, nu este cazul sa te sfiesti sa o pui pe masa. Are prestanta si noblete, exact cat trebuie ca sa cucereasca stima si respectul oricui.

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.