Seminte de rosii in crestere

Nestamparat cum sunt, am nesocotit toate sfaturile celor din jur si am dat o fuga pe la tara, pe la gradina. Nu a fost o alegere prea nimerita, pentru ca a fost o caldura mare, canicula de fapt, cu tot discomfortul adiacent. Un aer irespirabil si incins, de parca jur-imprejur erau numai sobe pline ochi cu jar. Mai pe la umbra, mai pe inserate, mai prin racoarea diminetii, am reusit sa fac cate ceva, nu mare lucru. Asta este, atat si asa se mai poate. Deocamdata.
seminte de roii
Am profitat de ocazie ca sa fac un inventar al rosiilor aflate pe rod. Mai trebuie sa astept ceva timp ca sa trec la adunat. Cred ca pe la Sf Marie voi avea primele oportunitati. Desi ma astept ca Ovi’s Romanian Giant sa fie un pic mai grabita. (Profit de ocazie sa-i multumesc Domnului Gabriel A52 pentru amabilitatea de a-mi imprumuta semintele. Ale mele sunt pe undeva puse bine, de negasit). Deocamdata rosiile arata asa, dar nu vor ezita, cat de curand, sa fie adevarate vedete.

Langa ele, Sangeorgiu de Mures, rosiile minunate de la Doamna Cristina. Si ele la fel de harnice ca gigantele ‘inventate’ de Ovidiu. Vor aduce in gradina frumuseatea si gustul lor.
seminte de rosii
Vedeti de ce ma duc la gradina, impotriva protestelor generale? As fi mult mai bolnav daca nu m-as duce.

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.