Seminte de rosii cele mai negre

M-am convins inca o data ca lipsa de informatie este eroarea cea mai grava pe care o putem savarsi. O sa ziceti ca sunt alte chestiuni mult mai grave. Se prea poate, dar daca stam si ne gandim, toate aceste cazuri pe care le aveti in vedere au la baza sau sunt pe undeva generate, tot de lipsa de informatie.
seminte de rosii
Nu mai stiu cum am ajuns in posesia unor seminte de rosii din soiul Black Beauty. Daca-i musai caut in arhiva, dar nu cred ca se face gaura in cer tocmai din pricina asta. Important este ca nu le-am dat atentie si, fara sa stiu prea multe despre ele, le-am semanat. Nu mai lungesc vorba, am in gradina trei fire. S-ar putea spune ca sunt un om fericit. Dar nu-i asa pentru ca din trei unul pare a fi sterp, iar celelalte doua nu se simt nici ele prea bine. Mai-mai sa nu le bag in seama la ultima inspectie. M-a atras in mod special culoarea, un grena inchis patat cu nuante de negru.

Ajuns acasa am pus mana pe carte si am aflat ca m-am grabit la recoltarea lor. Aceste rosii, ma rog, sa le zicem totusi rosii, sunt recunoscute ca fiind cele mai negre de pe pamant. Deci ele sunt coapte si se recolteaza atunci cand fructul este perfect negru. De tinut minte. Cica sunt si printre cele mai gustoasw din lume. Asa o fi, mai am de studiat. Ce este sigur, este faptul ca nu prea au seminte, abia daca am putut aduna vreo 10-15. Poate si din cauza faptului ca nu erau indeajuns de coapte. Data viitoare, daca va mai fi una, o sa fiu mai atent.

This entry was posted in Adiacente, Ganduri de sezon and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.