Printre picaturi si seminte amestecate

Astazi, in gradina a fost o zi mohorata de toamna. Cerul a fost innorat si a picurat in mai multe randuri. Nimic serios, insa, pana la un punct. Intre doua reprize am reusit sa adun niste macese si paducele si sa le pun la uscat. Eu si Coana Mare le folosim pentru ceai. Cica ne face bine. Anul trecut am constatat ca paducelele dau un gust extraordinar la palinca. Ce treaba buna. A iesit o adevarata doctorie, pana si medicul de familie a ramas surprins.
seminte de rosii romanesti
Tot astazi am hotarat sa recoltez cea mai mare rosie din anul acesta. N-avea rost sa o mai tin, risca sa se inmoaie si sa-si piarda tot farmecul. Este vorba despre una din rosiile mamei de care ea era foarte mandra. Un beefsteak rosu, cu miezul zemos si plin de parfum. Eu am botezat-o Garden Red Pride, pentru ca era rosie si era mandria gradinii mamei mele. Rosia din imagine a cantarit 514 grame, este recordul meu de anul acesta, obtinut cu truda si discriminare. Vreau sa spun ca acestor rosii le-am acordat o atentie deosebita fata de celelalte. In fond toti parintii au un copil favorit, desi ii iubesc in egala masura pe toti. Aparent, este o contradictie in vorbele mele, dar daca va permiteti o clipa de sinceritate, o sa-mi dati cu siguranta dreptate. Tot asa si cu rosiile mele, le iubesc pe toate in mod egal, numai ca una este mai egala decat celelalte. Si GRP ma rasplateste asa cum stie ea cel mai bine, creste frumoasa si gustoasa.
seminte de ardei iuti rosii
Am mai recoltat si o parte din ardeii mei iuti, foarte iuti. Nu stiu ce soi sunt, dar au forma si culoare frumoasa si, cel mai important, inspira incredere. Cand ii tii in mana iti dai seama ca nu te vor lasa la greu. Cu ani in urma, am primit niste seminte amestecate de la un prieten. Amestecate in sensul ca erau mai multe soiuri dupa cum se vede. El asa ii tinea, dar eu am reusit sa-i separ. Ii folosesc cu mare success la boia si sos Tabasco. Mai am niste ardei sprinteni, subtirei si lungi cam de 6-7 cm. Au asa, o alura nevinovata, dar te otravesc pana in varful unghiilor de la picioare. I-am luat din Piata Mare acum vreo 4-5 ani. Am oprit seminte si se vede ca am facut o treaba buna. Pe acestia n-am mai putut sa-i adun, macar in parte. La un moment dat a inceput sa ploua mai intens si am hotarat sa nu risc o raceala, mai ales ca si obosisem un pic. Mai am de cules via, de lucrat la cazan si multe altele care se gasesc de facut intr-o gospodarie. Ma rog de spor si va doresc la fel si voua. Ne vedem data viitoare.

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Raspunsuri la Printre picaturi si seminte amestecate

  1. s'anda says:

    Si soarecanii ????…..

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.