Pregatiti seminte de rosii

Chiar daca afara este o iarna rea si urata, trebuie sa fim cu gandul catre primavara. Mai ales cei care au de gand sa planteze in spatii acoperite. Traditional, adica daca luam in considerare temperaturile medii normale, in sere si solarii neincalzite putem sa plantam rasaduri de rosii incepand din 20-25 martie.
seminte de rosii
Ori, ca sa le avem tocmai bune de pus la acea data, trebuie sa ne gandim ca e nevoie de 45-60 de zile ca din seminte de rosii sa se dezvolte un rasad optim. Asa ca, daca dam timpul inapoi, 15-25 ianuarie este perioada numai buna pentru a ne apuca de treaba.

Repet, in cazul in care vom planta rasadurile in spatii protejate si neincalzite. Daca optam pentru cultura in aer liber, atunci, se mai poate astepta. In mod normal, cam dupa 15-20 aprilie, pericolul de inghet sau temperaturi foarte scazute are probabilitate mica si gandul ne duce la faptul ca in acest caz putem astepta cu semanatul pana pe la jumatatea lui februarie.

Cele de mai sus se aplica pentru semintele de rosii. Ardeii si vinetele, au un ciclu mai lung de dezvoltare si rasadul are nevoie de mai mult timp pentru dezvoltare. Daca puneti semintele intr-o saptamana, veti avea rasad optim pentru plantare in aer liber. Daca intentionati sa cultivati in solar, atunci ar fi trebuit sa semanati in primele zile ale anului.

This entry was posted in Adiacente, Ganduri de sezon and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Raspunsuri la Pregatiti seminte de rosii

 1. Vasile says:

  Bun gasit in Noul An, harnic ca de fiecare data te pregatesti deja pentru noul sezon de gradinarit, felicitari. Pentru ca suntem la prima intalnire din acest an iti doresc multa sanatate, bucurii, prosperitate, recolte bogate cu seminte de de rosii cat mai diversificate si de calitate.

 2. Teodora says:

  Buna seara, Domnule Valerian
  Iata ca se apropie, deja, vremea semanatului, iar eu inca nu am comandat semintele de rosii. Motivele au fost obiective. Va rog deci pe Dvs. sa alegeti cateva soiuri de rosii pentru bulion si cateva timpurii. Am toata nadejdea ca nu o sa ma lasati de izbeliste. Va doresc o seara buna!
  PS: Am citit in seara aceasta si cele mai recente postari. Ca deobicei o delectare!

  • Valerian says:

   Multumesc pentru mesaj si aprecieri. Fiti sigura ca vom rezolva problema. Aveti deja un mesaj in cutia postala pentru cateva precizari Toate cele bune

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.