Să mergem mai departe cu grădina noastră. Mergem, mergem, dar acum vine un moment în care trebuie să ne oprim și să reflectăm.
Ce facem acum?
1. Realizăm un plan: Prima operatiune este să realizăm un plan, o schiță a grădinii noastre. Cel mai bine ar fi să facem un desen la scară, respectând anumite proporții.
2. Marcăm elementele existente: Trebuie să marcăm elementele existente în teren, cum ar fi copaci, arbuști, surse de apă și orice alte lucruri de care ne vom împiedica. De asemenea, să notăm zonele umbrite și cele cu soare permanent pentru a ști ce plante putem să cultivăm în fiecare colțișor.
3. Planificăm grădina de legume: Dacă planificați o grădină de legume, nu uitați să desenați și căile de acces necesare pentru îngrijire, întreținere și, mai ales, pentru recoltat. Imaginați-vă unde veți planta legumele și ce soiuri veți utiliza. Ținând cont de densitatea de plantare, veți putea determina ușor câte plante aveți nevoie.
4. Planificăm grădina de flori: În cazul unei grădini de flori, ar fi frumos să colorați spațiile în funcție de plantele pe care le veți cultiva. Astfel, veți putea asorta culorile și veți contribui la estetica și farmecul grădinii.
5. Calculăm necesarul pentru irigare: Desenul la scară vă va ajuta să calculați necesarul pentru o irigare eficientă. Asigurați-vă că aveți un plan pentru lungimea furtunului și gândiți-vă la modul în care veți aduce materialele necesare și cum veți evacua resturile rezultate din îngrijirea plantelor și solului. Dacă luați lucrurile în serios, veți descoperi o mulțime de alte aspecte de luat în considerare.
Și să mai spună cineva că grădinăritul nu este o activitate intelectuală!”