Incurcaturi si seminte de rosii

De vreo doua zile n-am mai postat. Nu stiu de ce, timp ar fi fost, dar m-am simtit sters din tablou de prea multa caldura indurata.

Astazi este sarbatoare, Sf Maria Mare cum zicem noi ‘sudistii’ si ma simt in mare incurcatura. Citesc pe internet ca fiind Ziua Adormirii Maicii Domnului, nu trebuie sarbatorite onomastici si nu trebuie spus ‘la multi ani’. Chiar aceasta ar fi pozitia oficiala a Bisericii Romane, care recomanda pentru astfel de ocazii, praznuirea Sf Marie Mici, care este Ziua de Nastere a Fecioarei.

Dar de cand ma stiu, tata, Marin fiind, a tinut sarbatoarea asta, iar pe la service, 15 August aproape ca era zi nelucratoare din cauza abundentei de Marii si Marini.

La urma-urmei ce sa fac, sa ma pun rau cu biserica tocmai acum cand am inaintat in varsta si ar fi cazul sa fiu mai aproape de ea? Mare incurcatura
seminte de rosii romanesti
Mai bine vorbim despre rosii, ca acolo inca nu stiu ce pozitie au popii si biserica.

Rosia din poza o am de la un prieten. Si el, dar din dar, o are tot de la un prieten, Marius din Ilfov, care o are in gradina de foarte multi ani. Putem deci, zice sus si tare, ca este vorba despre un heirlom, adica o rosie de familie (nu a mea, a lui Marius din Ilfov). Pana chiar si numele, Marbena, ar fi rezultat combinand numele fetelor pe care acesta le are in casa si familia sa. Sa le fie tuturor de bine ca buna rosie (portocalie) au mai ingrijit.

De la amicul meu am invatat ca Marbenele astea sunt excelente pentru suc de rosii. Pentru ca sunt foarte parfumate, lucru care s-a dovedit a fi foarte adevarat. Si o smecherie, puneti in pahar doua cuburi de ghiata si o frunza de busuioc, daca se poate lemon.

Sa aveti o zi buna

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.