Incep lista cu seminte de rosii pentru 2017

De cateva zile ma lupt cu o raceala care ma ameteste la propriu. Nu are alte simptome sau nu le percep eu. Doar un fel de ameteala si o ceata pe ochi, atat si nimic mai mult, nu temperatura, nu dureri. Nu stiu sa am probleme deosebite cu tensiunea. O sa fiu mai circumspect.

Starea asta ma duce cu gandul la Martin. Nu mai stiu nimic despre el de cateva zile, dar nu mi-l pot inchipui altfel decat procupat si in continua miscare.

M-am uita pe lista de soiuri pe care vrea sa le cultive anul acesta, 89 cu toate – deocamdata. Despre multe dintre ele nu stiu mai nimic.

Anul acesta am avut o surpriza placuta cu Dana’s German Johnson – Benton Strain. Cam lung numele, dar mai toata lumea este de acord cu Dana Gilmore ca aceatsta varietate are un gust deosebit. O sa ma intrebati cine este Dana Gilmore. Nici eu nu stiu prea multe, doar ca este un gradinar apreciat si a carui opine este foarte luata in seama. Despre aceasta varietate el sustine ca este cea mai gustoasa rosie pe care a gustat-o vreodata. Nu stiu daca este chiar asa, dar m-am convins ca este buna si ca merita atentie.
seminte de rosii romanesti
Pentru anul acesta aveam deja in plan Dana’s Dusky Rose, despre care stiu ca este nedeterminata, de gabarit mare, culoare inchisa si gust apreciabil. Greu de aflat alte amanunte, dar, avand in vedere experienta de anul trecut, merg pe mana lui Dana Gilmore. Chiar si in poza arata bine.

In plus, vine Martin si-mi propune Dana’s Donut pe care, in ciuda faptului ca nu pot afla nimic, o s-o accept fara ezitare. O sa mai las sa treaca vreo 2-3 zile si dupa ce ma voi fixa definitiv asupra soiurilor pe care i le voi cere, o sa-l intreb pe Martin ce stie despre aceasta gogoasa. Nu cred ca a ales-o el fara sa stie ceva despre ea.

Va tin la curent

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii. Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.