De Sf Ilie

Astazi este sarbatoare, Sf Ilie. La multi ani pentru Ilie, Iliuta, Lie, Ilinca si toti celalti

Cica nu e bine sa muncesti. Dar nu pot nici sa stau degeaba. Asa ca mi-am luat dosarelul in care am notat toate soiurile plantate si am trecut rosiile in revista.
se,imte de rosii
Cam trist. Anul acesta nu ma prea pot lauda. M-am grabit sa plantez pe la jumatatea lui aprilie, au venit frigurile si m-au dat inapoi. Plantele nu au fost distruse, dar s-au regenerat greu, multe din ele au pierdut 1-2 randuri de flori. Dar asta estev agricultura, cu placerile si necazurile ei.

Printre randuri am vazut o rosie care a traversat Atlanticul. Nu din Americania, ci din Argentina. Gordo extremeno se chiama. In spaniola Gordo inseamna gras, solid, corpolent (nu ca as stii eu, dar asa zice Google). Partenerul meu de schimb zicea ca pot ajunge si la 1kg. De aici probabil se trage si numele de ‘gordo’. Eu mai am de incercat, abia am ajuns pe la 360 de grame, adica trei la kil, ceea ce nu e chiar de neglijat. Gustul e bun, textura frumoasa, sa vedem ce alte fructe se mai dezvolta.
seminte se rosii
Am trecut si pe la Vera’s Paradaiser. Asa arata astazi, a facut ceva progrese de la ultima noastra intalnire. Pacat ca nu m-am gandit sa ma dau mai aproape de ea cand am facut poza. Vred ca oesea ceva mai bine.

Ar mai fi de povestit, dar ma opresc aici deocamdata. Asa cum am zis mai inainte, astazi nu se lucreaza ca w pericol de ploaie si daca se pune, o tine 20 de zile intr-una

This entry was posted in Adiacente, Ganduri de sezon and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.