Cel mai racoare e la mare!

De dimineata am urmarit buletinul meteo al unui post de televiziune. Am aflat astfel unele lucruri surprinzatoare. De exemplu, astazi la Miercurea Ciuc vor fi 38 de grade, iar cel mai racoare va fi pe litoral, undeva in jurul a 34 de grade. Vremea inca nu se lasa domolita, ba mai mult produce unele anomalii ca cele descrise mai sus.

Dar ne vaitam degeaba, nu putem schimba nimic, doar sa ne adaptam si sa fim mai prudenti, sa nu ne expunem agresiunii factorilor meteo.
seminte de rosii castraveti
Va povesteam ieri despre gradina. O sa va mai povestesc si maine, pentru ca diseara intentionez sa ma prezint la fata locului pentru constatare, irigare si supraveghere. Si cred ca ma voi lipi la cate ceva, ca sa nu plec cu mana goala.

Promisesem niste poze cu castraveti. Partea asta din gradina merge cel mai bine. Iata, de exemplu, un exemplar de Chiese Snake care masurat cu toata raspunderea a relevat ca are un pic peste jumatate de metru. Si sa stiti ca se bucura de toata fagezimea si gustul unui lucru deosebit de bun.
seminte de rosii castraveti
Si Castravetii lui Fane se descurca bine. Matusa Anica a avut ochi bun cand s-a hotarat sa-i pastreze in gradina ei. Nu sunt potriviti pentru murat, dar merg excelent cu o branza buna si un ardei iute ca si pentru o salata de sezon, din aia olteneasca cu de toate si asezonata la final cu telina tocata fin. Servita cu lingura. Si daca nu va vede nimeni, aveti voie sa intingeti cu paine in zeama care se strande pe fundul castronului. In conditii de vara obisnuita v-as fi recomandat si o gura de tzuica, dar pe caldura asta, facem efortul sa ne abtinem.
seminte de rosii
Despre rosii, ce sa va zic. V-am aratat ieri Unt de Bucovina din seminte primite cu ani in urma de la o doamna care se va bucura intotdeaune de respectul meu total. Aztazi va prezint Anna Russian, o rosie in forma de inima. plina de gingasia si delicatetea unei domnisoare bine crtescute.

This entry was posted in Adiacente, Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.