Apus de soare in seminte de rosii

Una din rosiile recoltate de curand se numeste Allegany Sunset. O rosie maricica, frumusica, in mai multe culori care de care mai stralucitoare.
seminte de rosii
Imi dau seama ca numele inseamna mult. Sunset, adica apus de soare. Dar ce este cu Allegany? De fapt, nu prea exista multe informatii despre aceasta rosie. Si pentru ca tot am pus mana pe Google, am cercetat si am descoperit ca Allegany este un tinut in Statele Unite ale Americii, ba chiar si numele unor munti. Din aproape in aproape putem ajunge la concluzia ca cel care a adus rosia aceasta la lumina, a asemuit culorile ei cu acele a apusului de soare din Muntii Allegany. Frumos si romantic.

Deasemenea, m-am mai ales si cu doua variante ale Antho Violettrot.
seminte de rosii
Iarasi n umele spune destul. Antho sugereaza ca este vorba despre o rosie bogata in Anthocyanina, acel antioxidant puternic despre care va vorbeam cu cateva postari mai in fata. Violettrot inseamna rosu-purpuriu. Intr-adevar, ambele varietati sunt de culoare rosu-purpuriu, portocaliu-sangeriu cum am zis eu pana sa fac legatura intre nume si culoare. Am recoltat si identificat Antho Violettrot, crestere nedeterminata (cea din poza), si Antho Violettrot Dwarf. A doua varietate are fructele mai mici si sub forma de ciorchine. Pare si mai productiva

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.