Rosii din gradina mea

Acuma, daca a trecut Sf. Maria, ne apropiem de toamna, chiar daca meteorologii sustin ca va urma o vara indiana, adica un septembrie-octombrie molcom si linistit, cu temperaturi mai mari decat cele obisnuite si, mai ales, fara evenimente care sa tulbure atmosfera (vijelii, ploi enervante, etc).
seminte de rosii
N-am schimbari mari in gradina, totul cam in tonul ultimei relatari. Am reusit totusi sa adun niste rosii. Un amic, auzind de necazul rosiilor mele, mi-a dat niste rasaduri Pontica (Dacia) care-i prisoseau. El este foarte multumit de acest soi romanesc creat la Vidra si il cultiva in mod regulat an de an. Cand l-am sunat ieri si i-am comunicat ca am cules o galeata de rosii din rasadurile lui, el mi-a spus ca a avut o recolta foarte buna si ca tocmai au terminat de facut pastele si bulioanele. Zicea el ca iarna asta vor sta foarte bine la acest capitol. Sa-i fie de bine si sa le manance sanatos. Eu ii multumesc mult pentru ca m-a ajutat.

Rosiile mele puse pe la inceput de iulie dau totusi semne bune. Stau bine la capitolul flori si am vazut ca si gogonelele au inceput sa apara. Daca va urma intr-adevar o vara indiana, cred ca voi apuca sa recoltez ceva-ceva. Pana una-alta mai ud, mai plivesc, mai copilesc, mai …

Sanatate sa fie si vom rezolva noi cumva.

This entry was posted in Ganduri de sezon and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.