Seminte din cele mai gustoase rosii

Cand mi-a trimis niste seminte, Camo, amicul meu de peste tari si mari, a tinut sa adauge: “cultiv rosii de peste 50 de ani si consider ca acestea sunt cele mai gustoase pe care le-am gustat vreodata”.
seminte de rosii
Sigur ca in fata unei astfel de declaratii nu ramai chiar indiferent, mai ales cand este facuta de unul care a trait atatia ani in mijlocul rosiilor. In fond 50 de ani reprezinta o viata de om, si poate fi o viata de om fericit atunci cand ai facut exact ce ti-a placut.

Asa ca, in iarna, am pus plin de curiozitate cateva seminte la germinat din soiul Dana’s German Johnson Benton-Strain. La randul sau, Camo a primit semintele de la Dana, un gradinar plin de autoritate si de a carui parere se tine intotdeauna cont. Este la fel de celebru si soiul Dana Dusky Rose. Deocamdata nu-l am, dar voi vedea eu ce fac.
UPDATE 3 sept 2016 – Niciodata nu trebuie sa te bazezi exclusiv pe memorie, mai ales de la o varsta. Am cautat bine in cutiile de pantofi in care-mi pastrez arhiva si am desoperit 6 seminte din soiul Dana Dusky Rose. Le-am trecut pe lista de intentie pentru 2017. Sanatate sa fie.

Am trei fire de Dana’s German Johnson Benton-Strain. Pana acum am reusit sa fac o salata si sa acompaniez o branza buna cu cateva felii de rosii. Camo, nu stiu daca are dreptate pe intregul, dar nici departe de adevar nu este. Mi-a trimis o rosie buna, buna de tot. Sa fii sanatos Camo, si la mai multe.
seminte de rosii
A doua poza este de la rosie lui Ovidiu, Gigantul romanesc. Arata bine si ar trebui sa o culeg azi-maine. Cred ca este mai mare decat celelalte. O sa vedem, numai astazi nu e maine.

This entry was posted in Ganduri de sezon and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.