Neves Azorean Red din alte seminte de rosii

Ieri va povesteam ca am cateva soiuri de rosii pe care le incerc in fiecare an, dar nu-mi ies, din varii motive.
neves azorean red
Anul acesta par a fi un pic mai norocos. In primul rand am promisiunea a cel putin doua Neves Azorean Red. Deocamdata le puteti vedea in poza alaturata in stadiul de gogonele. Se spune despre acest soi ca este foarte gustos si productiv. Sa vedem, deocamdata, stiind povestea cu pomul laudat, nu mi-am pregatit sacul. Dar in adancul fiintei mele sper sa fie asa.

Acum a venit timpul sa explic oarecum si titlul acestei postari care este aparent un nonsens. Un danez (mai degraba un dandanez) s-a jucat cu multi ani in urma incrucisand doua soiuri de rosii Neves Azorean Red cu Marianna’s Peace. La fiecare recolta a retinut doar fructele pe care le-a considerat cele mai frumoase si gustoase, a prelevat semintele si le-a semanat din nou.
seminte de rosii
Dupa multi ani de astfel de selectari, vreo 7 cred) a ajuns la un soi destul de stabil pe cate l-a botezat MarNar. Eu am reusit sa fac rost de F6 adica seminte obtinute in urma a 6 selectii consecutive. Teoria spune ca ar trebui ca soiul sa fie destul de stabil. O sa vedem. Cica sunt si grozav de gustoase si productive. O sa vedem si asta. Deocamdata am doar niste poze.

This entry was posted in Chestiuni tehnice and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.