Fasole chinezeasca si Hutane romanesti

Cei de la Buletinul meteo ne ameninta cu ploi si vanturi. Doamne, apara si fereste de asa necazuri. Peste o saptamana-doua vremea se va racori de la sine, deja noptile sunt mult mai ‘respirabile’.

Gradina mea lucreaza. Ceam mai harnica este parcela cu fasole. Am acolo un soi chinezesc numit “Yard long”, de care sunt incantat. Face niste teci lungi de pana la 50cm, fara ate si foarte gustoase. O ud aproape zilnic si zilnic recoltez. Sotia deja spune ca a pus destula in congelator, dar n-am ce-i face, fasolea este buna pentru diabet, asa ca trebuie sa o introducem mai mult in alimentatie. Daca tot avem …
seminte de rosii
Si rosiile se descurca binisor. Daca nu mai sunt calduri asa de mari, parca arata altfel. Sunt pline de flori (am stropit cu acid boric) si sper sa lege si sa produca. In fond, mai sunt doua luni bune de sezon

In ultima vreme, am fost bucuros sa observ ca un soi gen ‘inima de bou’. Face o treaba buna. L-am botezat Huțane dupa numele celui care mi-a dat semintele. Mai tardiv decat majoritatea soiurilor (in fond cam asa sunt inimile de bou) da niste rosii mari si gustoase. Nu sta rau nici la productivitate.

This entry was posted in Chestiuni tehnice and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.