Alegeti acele seminte de rosii de care aveti nevoie

In postarea anterioara v-am spus ce ne trebuie pentru a produce propriile noastre rasaduri

In primul rand semintele de rosii. Poate ca asta este partea cea mai dificila. Nu intotdeauna stim exact ce dorim sa cultivam. Sau poate ca stim, dar scopul este greu de atins. In ultima vreme insa, oferta de seminte de rosii este foarte bogata si diversa. Internetul ne ofera si acces la magazine din toata lumea, dar aici apare o problema din cauza reglementarilor vamale. Si in tara, insa, aveti de unde alege. Si ca exemplu, va propun, aici o lista cu 159 de soiuri de seminte de rosii

Cand parcurgeti o lista cu soiuri de seminte de rosii, aveti nevoie de un mic ghid de orientare care sa va conduca spre varietatile pe care le doriti sa le aveti in gradina.
seminte de rosii
Din capul locului trebuie sa va hotarati ce fel de rosii doriti sa cultivati. Ele pot fi de tip cherry, pot fi din cele potrivite consumului zilnic (salate, sandwichuri, mancaruri gatite) sau din acelea din care se fac excelente sucuri, paste, bulioane si alte preparate.

Apoi, hotarati daca doriti sa fie cu crestere determinata sau nedeterminata. Diferenta intre aceste doua tipuri de rosii am mai subliniat-o de cateva ori, dar nu strica sa o reamintim. In principal, cele determinate, dau toate fructele intr-un interval de 2-3 saptamani, dupa care cresterea(dezvoltarea) lor se opreste si plantele pot fi idepartate din gradina. Determinate ne trebuie atunci cand dorim sa avem o cantitate mare de recolta intr-un timp mai scurt. Dimpotriva, nedeterminatele, fructifica ritmic pe etaje, cresterea(dezvoltarea) lor se opreste atunci cand nu mai sunt conditii favorabile de mediu. De acestea avem nevoie daca dorim sa avem din vara si pana toamna tarziu rosii proaspete, mai putine cantitativ, dar o perioada mai lunga.

In cele din urma sa nu neglijati rezistenta la boli. Acuma sa nu cadeti in extrema si sa credeti ca daca un soi este rezistent la o boala anume, puteti ignora complet tratamentele. Va sfatuiesc sa fiti atenti si sa aplicati regulat si la timp tratamentele de prevenire, indiferent de rezistenta soiurilor pe care le cultivati. Rezistenta mai mare ajuta plantele sa reziste mai bine la agresiunea mediului inconjurator. Dar ele trebuie totusi ajutate, pentru ca boala odata instalata este greu de eliminat.

This entry was posted in Chestiuni tehnice and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.