ROSIILE SI BENEFICIILE LOR ASUPRA SANATATII

Destul de ciudat e faptul ca desi rosiile sunt consumate in cantitati impresionante pe toate continentele, pana in clipa de fata doar numite componente cu anumite valori nutritionale au fost studiate, enumerand aici licopenul.

S-ar putea sa fie o surpriza pentru tine, dar sucul de rosii este foarte bun pentru a-ti mentine sanatatea oaselor si pentru a preveni osteoporoza. Iata o serie de avantaje si beneficii asupra sanatatii aduse de consumul regulat de rosii sau suc de rosii.

SUCUL ORGANIC DE ROSII CONTINE MULTI FENOLI
seminte de rosii
Sucul organic de rosii contine mai multi fenoli decat sucul de rosii care contine rosii provenind din recoltele traditionale, conform unui studiu recent realizat de cercetatori din mai multe tari.

Polifenolii sunt o grupare de componente naturale cu inportante proprietati nutrititive, care au abilitatea de a proteja corpul impotriva bolilor cardiovasculare si degenerative si impotriva anumitor forme de cancer. Aceste substante pot sa neutralizeze radicalii liberi si sunt capabile sa regleze activitatea enzimelor, producand in aceasta maniera nenumarate efecte benefice asupra sanatatii. Dupa o analiza atenta a cantitatii totale de flavonoli si acizi hidroxicinamici din sucul de rosii comercializat in magazine si cel organic s-a descoperit faptul ca exista diferente importante intre cele doua. Aceste substante benefice au fost regasite in cantitati mai mari in sucul organic de tomate, iar explicatia ar putea consta in existenta mecanismului de aparare al plantelor, aflat in relatie directa cu tipul de ingrasamant folosit in producerea rosiilor organice sau traditionale.

SUCUL DE ROSII INTARESTE OASELE

Sucul de rosii este “in stare” sa tina osteoporoza departe. Iti vine sa crezi sau nu, s-ar parea ca sucul de rosii, datorita continutului sau bogat in licopeni, contribuie la mentinerea sanatatii oaselor, dar si la prevenirea anumitor forme de cancere, cum ar fi cel de prostata, de san, de pancreas, cervical, de piele, de ovare sau de stomac sau la prevenirea bolilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta canadieni spun ca nu e nevoie de mai mult de 2 pahare de suc de rosii pe zi pentru a obtine toate aceste efecte minunate.

Nota: Pe langa rosii, ardeii rosii, caisele, strugurii rosii, piersicile, grapefruit-ul rosu, sfecla rosie sau vinul rosu contin de asemenea cantitati imrpesionante de licopen.

ROSIILE PREVIN REUMATISMUL

Pe langa cele mentionate mai sus, e bine sa stii ca rosiile nu ingrasa, nu au grasimi, sunt foarte bogate in potasiu, vitaminele A, C si K, fier si calciu si chiar fosfor. Toate acestea, in combinatie cu licopenul si cu o alta substanta care se regaseste in rosii si care are proprietati asemanatoare cortizonului au rolul de a transforma rosiile intr-un depurativ si antiinflamator puternic. Infectiile renale, urinare, guta sau chiar cosntipatia si reumatismul s-ar parea ca pot sa fie vindicate sau vizibil ameliorate prin consumul regulat de rosii sau suc de rosii. Ulcerul sau hiperacididatea gastrica pot de asemenea sa fie ameliorate daca se consuma timp de 21 de zile pana la 1 litru si jumatate de suc proaspat de rosii. Daca urmaresti sa faci o detoxifiere generala, sucul de rosii poate deveni aliatul tau numarul 1.

ALTE BENEFICII DE TOP ALE CONSUMULUI DE ROSII

1. Rosiile lupta impotriva celulelor canceroase. Rosiile abunda in licopen, un pigment sau carotenoid raspunzator pentru superba culoare rosie a acestor fructe. Anumite studii arata ca nivelul ridicat de licopen din rosii contribuie la reducerea aparitiei cancerelor, in special a cancerului la san, a cancerului la prostata, a cancerului cervical, a cancerului oral, a cancerului la stomac.

2. Rosiile neutralizeaza radicalii liberi din corp. Rosiile sunt o sursa grozava de vitamina A si vitamina C ce neutralizeaza efectele radicalilor liberi nocivi in sange.beneficii rosii

3.Rosiile scad colesterolul. In urma unui studiu efectuat asupra a 21 de persoane sanatoase, cercetatorii au ajuns la concluzia ca un consum ridicat de rosii poate reduce in mod semnificativ nivelul de colesterol rau din sange (LDL).

4.Rosiile reduc hipertensiunea arteriala. Rosiile contin o cantitate bogata de vitamina B si potasiu, eficiente in reducerea tensiunii arteriale mari. De aceea, incluzand rosiiile in dieta ta zilnica poti sa previi atacul de inima si atacul cerebral.

5. Rosiile reduc riscul aparitiei bolilor de inima. Pe langa prevenirea cancerului, licopenul din rosii dispune si de beneficii cardiovasculare. Cercetatorii au descoperit ca femeile care au consumat de 7-10 ori pe saptamana alimente bogate in licopen precum rosiile au prezentat un risc al imbolnavirii de boli de inima cu 29% mai scazut comparativ cu femeile care au consumat mai putin de 1,5 portii de rosii in fiecare saptamana.

6. Rosiile repara raul cauzat de fumat. Rosiile contin acid clorogenic si acid coumaric, protejand astfel organismul impotriva substantelor carcinogene rezultate din consumul de tutun.

7. Rosiile protejeaza impotriva bolilor la ficat. Rosiile sunt bogate in clor si sulf care ajuta ficatul sa functioneze cum trebuie. De asemenea, protejeaza ficatul de congestie si poate ajuta si in dizolvarea calculilor biliari.

8. Rosiile protejeaza impotriva infectiilor. Fiind un antiseptic natural, rosiile pot ajuta la protejarea organismului impotriva diferitelor infectii.

9.Rosiile purifica sangele. Continutul alcalin al rosiilor este cunoscut si recunoscut pentru proprietatile sale de purificare a sangelui.

10.Rosiile ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Antioxidantii prezenti in rosii ajuta la curatara organismului de toxine.

11.Rosiile contin vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii, prevenind totodata si unele probleme legate de vedere precum degenerarea maculara si vederea slaba pe timpul noptii.

Daca doriti sa cultivati rosii, consultati oferta mea de seminte aici

This entry was posted in Articole and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.