Rosiile sar in ajutorul barbatilor

Unele studii in domeniu raporteaza ca exista o legatura intre nivelurile ridicate de licopen in sangele barbatilor de varsta medie si un risc mai mic de accident vascular cerebral. Altele sugereaza ca exista o legatura intre nivelul de licopen si prevenirea cancerului de prostata

Pentru barbati, vestile acestea sunt mult mai transparente ca o aluzie. Daca vor sa traiasca mult si bine, trebuie musai sa-si imbunatateasca nivelul de licopen, un antioxidant foarte puternic.

Se impune insa o intrebare simpla:de unde sa iei licopenul? Ca intotdeauna, la intrebari simple, raspunsul este la fel se simplu: de acolo de unde se gaseste. Si cel mai usor licopenul se gaseste in rosii, fiind compusul care le ajuta ca capete acea frumoasa culoare rosie specifica tomatelor. Cel mai eficient mod de a castiga licopen este consumul rosiilor in stare cruda sub forma de salate si sucuri. Daca in salate se adauga cantitati moderate de ulei (preferabil de masline), iar consumul crud se asociaza cu ceva (nu multe) branzeturi, treaba merge si mai bine, stiindu-se faptul ca grasimile stimuleaza mai buna absorbtie in organism a licopenului. Foarte pozitiva ar fi asocierea rosiilor cu brocoli, care de asemenea sint bogate in antioxidanti benefici sanatatii masculine.

Pentru mine, ca gradinar atins iremediabil de ‘virusul’ tomatelor apare o intrebare care ma nelinisteste: Ce sa fac cu restul de tomate, si ma refer la cele galbene, negre, portocalii, albe, albastre, verzi si care vor mai fi? Daca ele n-au licopen, pentru ca nu-s colorate in rosu, inseamna ca nu sunt utile idealului meu de a ajunge superman. Prima solutie care-mi vine in minte este sa-mi conving sotia sa le manance. Trebuie sa-i faca bine ei.

This entry was posted in Adiacente and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Raspunsuri la Rosiile sar in ajutorul barbatilor

  1. Pingback: Di nou despre licopen | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Rosiile previn si trateaza cancerul de prostata | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.